Synopsis

Doorheen de verschillende thema’s van het boek wordt er aandacht geschonken aan belangrijke onderwerpen en toepassingsgebieden in de ontwikkeling en implementatie van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit. De auteurs gaan in op de theoretische onderbouwing van beide interventies, presenteren een literatuurstudie waarin wordt nagegaan of Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit effectieve interventies zijn en beschrijven als laatste een aantal toepassingen in de praktijk. Geweldloos verzet kan rekenen op een gevarieerde groep auteurs uit verschillende settings: hulpverlening aan multi-problem gezinnen, kinderpsychiatrie, residentiële zorg en thuisbegeleiding in de Bijzondere Jeugdbijstand, en het onderwijs. Zij vertellen hoe ze Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit in hun eigen voorziening hebben geïmplementeerd. Welke aanpassingen moesten ze doen aan de interventies om ze werkzaam te maken? Welke drempels moesten ze overwinnen om te komen tot een getrouwe implementatie? En wat is nodig om de interventies vast te houden en ervoor te zorgen dat ze niet vervagen? Het boek is een rijke, hedendaagse informatiebron voor iedereen die met Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit aan de slag wil gaan. Daarnaast is het een naslagwerk voor professionals in Vlaanderen en Nederland die de interventies in hun eigen praktijk willen introduceren.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
GEWELDLOOS VERZET
Author(s)
Frank Van Holen , Johan Vanderfaeillie , Bart Colson
ISBN
9789057188527
Publication date
08-02-2019
Language
Dutch

Frank Van Holen

Frank Van Holen is directeur hulpverleningsbeleid van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel en gastprofessor aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen, vakgroep Klinische en Levenslooppsychologie van de VUB.Johan Vanderfaeillie is hoogleraar aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen, vakgroep Klinische en Levenslooppsychologie van de VUB.

More about Frank Van Holen

Johan Vanderfaeillie

Bart Colson

Bart Colson is klinisch psycholoog, gezinscounselor en psychodynamisch psychotherapeut. Hij werkte meer dan tien jaar in de ambulante revalidatiesector en werkt sinds 2008 met adolescenten in de residentiële kinderpsychiatrie van het UZ Brussel (PAika).

More about Bart Colson

You may also be interested in ...

Others
LIBER AMICORUM SERGE GUTWIRTH

Gloria González Fuster & Niels van Dijk

Show details
Others
JOURNAL OF POSTHUMAN & DESIGN ANTHROPOLOGY

Patrick Devlieger & Arne Saeys

Show details
Others
SONJA SNACKEN

Kristel Beyens & Diete Humblet & Hilde Tubex & An-Sofie Vanhouche & Kristof Verfailie

Show details
Others
BORDER CONTROL AND NEW TECHNOLOGIES

J. Peter Burgess & Dariusz Kloza

Show details