ESSENTIËLE ELEMENTEN VAN CHEMIE (tweede herziene editie)

Een overzicht van de fundamenten van de scheikunde

Yvette Haezendonck
Karel Bruggemans

Synopsis

Essentiële elementen van chemie bevat alle elementen voor een grondige studie van de fundamentele principes van de hedendaagse chemie, met inbegrip van een beknopte inleiding tot de organische chemie. Het is een geschikte begeleider van elke cursus algemene chemie. De behandelde onderwerpen zijn zo fundamenteel dat ze noodzakelijkerwijze in elke degelijke cursus voorkomen. Omdat de tekst aan de belangrijkste kennisleerdoelen van het secundair onderwijs in de chemie beantwoordt, vormt hij een ideale brugcursus naar hoger onderwijs waarin de wetenschappen uitgebreid aan bod komen. Essentiële elementen van chemie bevat heldere formuleringen van de chemische principes, heeft een logische samenhang van de geïntroduceerde begrippen en biedt een overzichtelijke structuur met grafische voorstellingen. Het boek is een uniek hulpmiddel voor iedereen die zich met zelfstudie wil voorbereiden op specifieke examens zoals de toelatingsproef tot de artsenstudie aan een Vlaamse universiteit. Bij de samenstelling van dit boek gebruikten de auteurs de ervaringen die ze opdeden bij dergelijke examens.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
ESSENTIËLE ELEMENTEN VAN CHEMIE (tweede herziene editie)
Author(s)
Yvette Haezendonck , Karel Bruggemans
ISBN
9789057185038
Publication date
01-03-2016
Pages
318
Language
Dutch

Yvette Haezendonck

Yvette Herzog-Haezendonck is licentiaat chemie en geaggregeerde voor het hoger secundair onderwijs (U.L.B. 1963). Van 1963 tot 1980 was zij lerares chemie in het secundair officieel onderwijs en daarna aan de Europese School in Ukkel.

More about Yvette Haezendonck

Karel Bruggemans

Karel Bruggemans is licentiaat chemie en geaggregeerde voor het hoger secundair onderwijs (KU Leuven 1959). Tot 1976 was hij leraar wetenschappen in het secundair en het hoger onderwijs. Daarna werd hij producer bij de toenmalige BRT van achtereenvolgens schooluitzendingen, volwassenenvorming, wetenschappen en cultuur.

More about Karel Bruggemans

You may also be interested in ...

Education
GAME CHANGER (ENG)

Koen Timmers

Show details
Education
VOORBIJ TRANSNATIONALE ADOPTIE

Sophie Withaeckx & Atamhi Cawayu & Chiara Candaele

Show details
Show details
Education
WAT ALS?

Niel Hens & Christel Faes

Show details
Education
GAME CHANGER (NL)

Koen Timmers

Show details