Synopsis

De alles(z)weter geeft u inhoudelijke en vakdidactische bagage over wetenschap in beweging en beweging in wetenschap. Het boek biedt een referentiekader voor een interdisciplinaire samenwerking tussen vakspecialisten in het algemeen en in het secundair onderwijs in het bijzonder. Welke rol kunt u als vakleerkracht hierin spelen? Hoe kunnen (toekomstige) leerkrachten het best hierop voorbereid worden? Kristine De Martelaer en Jan de Bouw verduidelijken hoe u jongeren op praktisch-wetenschappelijke wijze warm kunt maken voor de link tussen wetenschap en beweging in de wetenschappelijke vakken en de lessen Lichamelijke Opvoeding. De auteurs zetten de theorie kracht bij door stimulerende werkvormen uit te werken. Om aan te tonen dat deze manier van werken impact heeft op een hele secundaire schoolcarrière gebruiken de auteurs voorbeelden over de verschillende graden heen. De alles(z)weter is het resultaat van jarenlange expertise en ervaring. Het project werd opgestart in de lerarenopleiding aan de VUB. Het wil mensen inspireren, motiveren en overtuigen om een moderne manier van denken te hebben, en zo het potentieel van jonge mensen ten volle te kunnen benutten.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
DE ALLES(Z)WETER
Author(s)
Kristine De Martelaer , Jan De Bouw
ISBN
9789057187322
Publication date
31-07-2018
Language
Dutch

Kristine De Martelaer

Kristine De Martelaer is als docente in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (LK) van de VUB geboeid door spelende en bewegende kinderen. Zij heeft vooral oog voor een kindvriendelijke aanpak waarbij wordt uitgegaan van wat essentieel is in een veelzijdige ontwikkeling van het (jonge) kind. Als vakdidacticus LO wil ze samen met andere onderzoekers de motoriek en de bewegingskansen op school en in het thuismilieu in kaart brengen. Een degelijk gezondheidsbeleid uitbouwen in de context van de ‘brede school’ wordt een speerpunt waar ze samen met (inter)universitaire partners en diverse organisaties in gelooft en aan werkt.

More about Kristine De Martelaer

Jan De Bouw

Jan De Bouw is master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, werkzaam als onderzoeker en praktijkassistent didactiek aan de VUB en opgegroeid in het sport- en onderwijsmilieu. Verder is hij actief als leerkracht wetenschappen en lichamelijke opvoeding. Als gepassioneerd sporter en jonge kracht binnen het onderzoeksteam van dit project probeert hij met nieuwe inzichten en veel energie leerkrachten te motiveren om op een alternatieve manier te denken en les te geven.

More about Jan De Bouw

You may also be interested in ...

Education
GAME CHANGER (ENG)

Koen Timmers

Show details
Education
VOORBIJ TRANSNATIONALE ADOPTIE

Sophie Withaeckx & Atamhi Cawayu & Chiara Candaele

Show details
Show details
Education
WAT ALS?

Niel Hens & Christel Faes

Show details
Education
GAME CHANGER (NL)

Koen Timmers

Show details