Synopsis

Brussel staat voor een beslissende fase in haar ontwikkeling. Een nieuwe regering en een nieuw gewestelijk ontwikkelingsplan staan voor immense uitdagingen: de economische en ecologische crisis, de sociale kloof, de bevolkingstoename, de internationalisering... En dat alles moet worden omgezet in een wervend project en een evenwichtige stadsontwikkeling. Om grondig te kunnen denken over de toekomst moet men weten van waaruit men vertrekt. In dit boek worden bestaande rapporten en gegevens voor het eerst samengebracht en in een overzichtelijk geheel gegoten. De complexe realiteit van een kleine wereldstad verschijnt voor onze ogen. Ze wordt op een originele manier verteld waardoor de dwarsverbindingen duidelijk worden. Zo wordt een stadproject in stelling gebracht. Brussel ! bundelt onmisbaar materiaal voor elkeen die in deze tijd inzicht wil in één van de meest interessante steden. Dit boek is het voorbereidend werk voor een toekomstverkennend onderzoek opgezet in het raam van de Gewestelijke Ontwikkelings Commissie (GOC) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De reeks Stadsschriften/Cahiers urbains/Urban Notebooks staat breed open voor onderwerpen die de stad en stedelijkheid onderzoeken en maatschappelijk in discussie brengen. De reeks wordt geleid door een interdisciplinair en interuniversitair samengestelde redactieraad die bestaat uit die bestaat uit Eric Corijn (hoofdredacteur), Jessica van de Ven (redactiesecretaris), Maarten Loopmans, Anne Winter, Rudi Janssens, Bas Van Heur, Stijn Oosterlynck en Sofie Vermeulen.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
BRUSSEL!
Author(s)
Eric Corijn , Eefje Vloeberghs
ISBN
9789054875796
Publication date
11-12-2009
Pages
311
Language
Dutch

Stadsschriften

The series Urban Notebooks/Stadsschriften/Cahiers Urbains treats subjects that deal with the city and urbanity.
#Stadsschriften

Eric Corijn

Eric Corijn is cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, publicist, emeritus hoogleraar Stadsstudies aan de Vrije Universiteit Brussel, daar oprichter van Cosmopolis, Centre for Urban Research, medestichter van het Brussels Studies Institute en Brussels Academy. Daarnaast is hij erg actief in de civiele maatschappij als opiniemaker, als mede-initatiefnemerinitiatiefnemer van Charta 91, lid van Brusselse denktank Aula Magna, lid van raad van beheer van Zinnekeparade en voorzitter van vzw Brussels2030. Hij is de auteur van vele boeken.

-

Eric Corijn est philosophe de la culture et sociologue. Il est professeur de géographie sociale et culturelle à la Vrije Universiteit Brussel et directeur du groupe de recherches urbaines COSMOPOLIS – City, Culture & Society. Il est activement impliqué dans le débat urbain à Bruxelles.

More about Eric Corijn

Eefje Vloeberghs

Eefje Vloeberghs is agoge en master in European Urban Cultures, en als onderzoekster verbonden aan de onderzoeksgroep COSMOPOLIS, City, Culture & Society.

More about Eefje Vloeberghs

You may also be interested in ...

Spatial planning, mobility, and urban studies
ONBEGONNEN WERK

Paul Blondeel

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
THE RISE OF THE COMMON CITY

Louis Volont & Thijs Lijster & Pascal Gielen

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
DE STAD BETER NA CORONA?

Luce Beeckmans & Eric Corijn & Stijn Oosterlynck

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
COLLECTIVE HOUSING

Joren Sansen & Michael Ryckewaert

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
CULTURAL & CREATIVE INDUSTRIES IN BRUSSELS

François Rinschbergh & Eva Swyngedouw & Jef Vlegels

Show details
Spatial planning, mobility, and urban studies
LA PLANIFICATION SANS LE PLAN

Sarah Levy

Show details