1001 VRIJMETSELAARS COMPONISTEN

Maçonniek lexicon

Paul Vandevijvere

Synopsis

Paul Vandevijvere (°Ronse 1938 - *Elewijt 2019) werd vrijmetselaar in 1985 en heeft altijd een bijzondere band met muziek gehad. De vrijmetselarij is ondenkbaar zonder muziek, musici en componisten. Elke logezitting wordt opgeluisterd door de zg. kapelmeester. Negen jaar lang heeft de auteur deze functie uitgeoefend in zijn werkplaats te Mechelen.

In 1999 publiceerde hij de eerste druk van De Broeders Componisten met daarin 331 namen. Dit aantal groeide van druk tot druk: in de zesde druk (2013) steeg het aantal tot meer dan 1100, hetgeen de nieuwe naam 1001 Vrijmetselaars Componisten rechtvaardigde. Deze zesde druk werd ook herwerkt, naar het Frans vertaald door Guy Bastiaensen en in 2014 uitgegeven door EME Editions & Intercommunications, Bruxelles/Fernelmont, onder de titel Dictionnaire des Compositeurs francs-maçons. Un lexique maçonnique.

Paul Vandevijvere zette zijn opzoekingen voort tot zijn overlijden in 2019, met het oog op nog een vermeerderde uitgave. Samen met zijn weduwe Marie-Paule Glorie, verzamelden en ordenden enkele broeders van zijn werkplaats zijn nagelaten nota’s en vervulden zijn laatste wens met deze geheel nieuwe uitgave van zijn levenswerk, als blijk van hulde aan een beminnelijk man en vrijmetselaar

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
1001 VRIJMETSELAARS COMPONISTEN
Author(s)
Paul Vandevijvere
ISBN
9789461173553
Publication date
31-08-2022
Pages
528
Language
Dutch

Vrijmetselarij


#Vrijmetselarij

Paul Vandevijvere

PAUL VANDEVIJVERE (°Ronse 1938 - *Elewijt 2019) werd vrijmetselaar in 1985 en heeft altijd een bijzondere band met muziek gehad. De vrijmetselarij is ondenkbaar zonder muziek, musici en componisten. Elke logezitting wordt opgeluisterd door de zg. kapelmeester. Negen jaar lang heeft de auteur deze functie uitgeoefend in zijn werkplaats te Mechelen.

More about Paul Vandevijvere

You may also be interested in ...

History
BROOD IN MIJN HOOFD

Ivo Van Hassel & Marc Van Roosbroeck

Show details
History
CROQUIS SIAMOIS

Patrick Stouthuysen

Show details
History
LE CHOIX DE L'ARCHIVISTE

Michiel Nuyttens

Show details
History
DE WIEG VAN WO II

Gerlinda Swillen

Show details
History
EEN BLAUWE PROGRESSIST

Christoph De Spiegeleer

Show details