lees dit bericht in uw browser

DE ISLAM KRITISCH BEKEKEN

 

Uitgeverij ASP (Academic & Scientific Publishers) en Boekhandel De Zondvloed nodigen u uit op de presentatie van de nieuwe essaybundel De islam. Kritische essays over een politieke religie

€ 29,95
784 pagina's
ISBN: 9789054877837

 

BESTEL

kaft

DE ISLAM

Kritische essays over een politieke religie

Wim van Rooy en Sam van Rooy (red.)

32 eminente auteurs uit binnen- en buitenland geven een kritische kijk op de essentie van de islam als politieke religie. De rode draad door de uiteenlopende beschouwingen heen is dat de islam wegens zijn fundamentele uitgangspunten nooit compatibel kan zijn met de liberale democratische rechtsorde.

Dit indrukwekkende werk wordt een referentiepunt in het islamdebat dat ook in onze contreien een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht.

 

“Elk democratisch debat is gebaat bij een zo breed mogelijke basis van ideeën, feiten, meningen. Niets wegmoffelen, geen taboes, dat is het devies. Niets is verheven boven kritiek. Oneens? Des te beter. Waar hebben we anders democratische debatten voor? Er moet lawaai zijn in huis, zoals mijn grootvader zaliger placht te zeggen. Daarom alleen al is dit boek belangrijk. Zeg maar onmisbaar.”
— Geert van Istendael —

 

Bekijk de inhoud

Meer over dit boek en de auteurs


 

Boekvoorstelling De Zondvloed

Frans Boenders en Mia Doornaert stellen het werk voor en praten met de auteurs.

Wanneer? Vrijdag 15 oktober om 20 uur

Waar? Boekhandel De Zondvloed, Onze Lieve Vrouwstraat 70, 2800 Mechelen

Bevestig uw komst aan Boekhandel De Zondvloed
bestelling@dezondvloed.be – tel. 015 64 03 79

http://www.dezondvloed.be/

Facebook

 

Boekvoorstelling Boekenbeurs

Debat gemodereerd door Benno Barnard met Sam van Rooy, Wim van Rooy, Hans Jansen, Amanda Kluveld, Ronald Commers en Nahed Selim, in aanwezigheid van oud-EU-commissaris Frits Bolkestein.

 

Wanneer? zondag 31 oktober om 13.30 uur

Waar? Boekenbeurs Antwerpen

www.boekenbeurs.be