Home > Boeken > VUBPRESS > ISLAM EN CHRISTENDOM
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 16/04/2018

ISLAM EN CHRISTENDOM

door Jan Nelis, Danny Praet (red.)

Zo’n vier miljard mensen hangen een vorm van islam of christendom aan. Dat is meer dan de helft van de wereldbevolking. De twee wereldreligies delen een geschiedenis van bijna 1400 jaar, en kwamen in diverse regio’s met elkaar in contact. De tien bijdragen in Islam en christendom beslaan de hele historische periode en een groot deel van de geografische ruimte: van de invloed van het christendom op het ontstaan van de islam, tot de situatie van christelijke minderheden in het huidige Syrië en Irak.

Tien specialisten werpen een blik op deze rijke geschiedenis. Zij behandelen puur religieuze onderwerpen, maar ook de invloed van deze religies op filosofie, taalkunde, economie en politiek.

Verschillende regio’s en periodes staan centraal. Zo komen de vroege middeleeuwen aan bod, maar ook de kruistochten, samenlevingsvormen en conflicten in islamitisch Andalusië, de Balkan onder Ottomaans bestuur of het hedendaagse Midden-Oosten. Het boek besteedt ook aandacht aan de manier waarop wetenschappers de geschiedenis geschreven hebben, zoals in de beroemde these van Henri Pirenne.

Standaard
Prijs € 31,95

Details

ISLAM EN CHRISTENDOM
Auteur(s): Jan Nelis, Danny Praet (red.)
ISBN: 9789057187223
Formaat: 17 x 24
Aantal pagina’s: 360

Over de auteur(s)

Danny Praet is hoogleraar aan de UGent. Hij doceert geschiedenis van het christendom en antieke en middeleeuwse wijsbegeerte. Daarnaast organiseert hij de lezingenreeksen van het CSCT. Hij publiceerde recent Philosophy of War & Peace bij VUBPRESS.

Jan Nelis was postdoctoraal onderzoeker aan de UGent (CSCT) tot 2014 en aan de ULB tot 2017. Zijn expertise situeert zich in de betrekkingen tussen kerk en staat onder het fascisme en het nazisme. Recent publiceerde hij, met C. Sägesser en J.-Ph. Schreiber, het overzichtswerk Religion and Secularism in the European Union bij Peter Lang.

Meer in deze rubriek

GESTOLDE MACHT Frederik Dhondt
RESEARCHING FEMALE GENITAL MUTILATION/CUTTING (e-book) Els Leye & Gily Coene
LIBER AMICORUM JEF VAN BELLINGEN Paul De Hert, Frederik Dhondt (red.)
DE HUMANE STAD Pieter Ballon, Cathy Macharis, Michael Ryckewaert
TEGEN VERBEELDING Pieter Meurs
and... 20 JAAR TOPAZ TOPAZ

Alle boeken in deze rubriek