Home > Boeken > ASP editions > CATECHISMUS VAN DE UNIVERSELE MORAAL
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 30/11/2017

CATECHISMUS VAN DE UNIVERSELE MORAAL

Charles le Hardy de Beaulieu

door Patrick Stouthuysen

In 1868, in het heetst van de strijd tussen klerikalen en antiklerikalen, schrijft de Brusselse liberale publicist en econoom Charles le Hardy de Beaulieu (1816-1871) een Catechismus van de Universele Moraal.

Antiklerikalen beklemtonen vooral de ongerijmdheden en de gevaren van het geloof. Zo wekken ze, meent le Hardy de Beaulieu, onbewust de indruk dat ze alleen een negatieve boodschap brengen en geen alternatief hebben voor hoe mensen moeten leven zonder op religie gesteunde regels.

De Catechismus van de Universele Moraal is een pleidooi voor een gezamenlijke ethiek die harmonieus samenleven van mensen met uiteenlopende overtuigingen en levensbeschouwingen kan bevorderen. De boodschap van Charles le Hardy de Beaulieu blijft dan ook actueel.
Standaard
Prijs € 21,95

Details

CATECHISMUS VAN DE UNIVERSELE MORAAL
Auteur(s): Patrick Stouthuysen
ISBN: 9789057186967
Formaat: 15 x 22 cm
Aantal pagina’s: 94

Over de auteur(s)

Politicoloog Patrick Stouthuysen is ondervoorzitter van het Liberaal Archief. Hij publiceerde onder meer Alexis de Tocqueville. Over de democratie in Amerika (2008), Adam Smith. Hoe worden landen welvarend? (2009) en Vrijheid Voorop. Een kennismaking met het liberalisme (2016).

Dit boek verschijnt in de Blauwe Maandag-reeks waarin het Liberaal Archief vergeten parels van het liberale erfgoed onder de aandacht brengt. Eerdere boeken van Patrick Stouthuysen voor deze reeks zijn Eugen Richter. Vrij naar Bebel. Een politieke toekomstroman uit 1891 (2012), Karel Buls. Croquis Siamois. Een reisverslag uit 1901 (2013) en Gustave de Molinari. Soirées du rue Saint Lazare (2014).

Meer in deze rubriek

SCHEUREN IN CULTUUR
MIJN RUG EN IK Hans Crampe
GETUIGEN TUSSEN GESCHIEDENIS EN HERINNERING NR. 125 (2017) Stichting Auschwitz
ONE SAFE PLACE FOR HOPE AND EMPOWERMENT Pascale Franck, Bert Groen, Davy Simons (EFJCA)
GIACOMO CASANOVA'S HISTOIRE DE MA VIE Koenraad Verrycken
ALLE HENS AAN DEK Jos De Bremaeker

Alle boeken in deze rubriek